Intresse för amerikanska bilar

Det finns ett enormt intresse av amerikanska bilar världen över, men varför är intresset så stort? Under 1960-talet började man tillverka så kallade ”muscle cars” – muskelbilar. Dessa bilar dolde en kraftig motor (därav namnet) trots att själva karossen var medelstor. Eftersom racingsporter blev otroligt populärt bland ungdomar under den här tiden, blev såklart bilarna en stor hit. Förutom att racingkulturen blev stor var det även något annat som var otroligt populärt – Rock’n’roll. Rockmusiken lät som skräp i de vuxnas öron, men i ungdomarnas liv var rocken en viktig del. Musik som Johnny Cash, Elvis Presley och Chuck Berry spelades på högsta volym i dåtidens vrålåk. Allt tillsammans – muskelbilarna, musiken och kläderna, skapade en sorts raggarkultur.

Den här kulturen har levt kvar och idag är kärleken till gamla amerikanska bilar, vippiga klänningar och brylkammat hår något som verkligen har retroanda. En av anledningarna till varför intresset för amerikanska bilar och hela raggarkulturen är så stort beror på gemenskapen. I Sverige hålls det massvis av träffar för amerikanska bilar varje år. På de olika träffarna och eventen får likasinnade människor träffas, beundra varandras bilar och framförallt visa upp sina amerikanska bilar. Gemenskapen är trevlig och ofta träffar man nya vänner på dessa sammankomster.

Rusta upp amerikanska bilar

Halva nöjet för dessa amerikanska bilar-entusiaster ligger i själva restaureringen. Att köpa en gammal skrotbil av en gång vackra och amerikanska bilar, för att sedan snygga upp, mecka och göra bilen sådär fin igen, är ett stort nöje. Även om det tar lång tid att förvandla skrot till en vacker kärra är det alltid värt det när man får visa upp sin muskelbil på ett av alla event.

Om man inte har tillräckligt med erfarenhet eller kunskap i hur man meckar med bilar, kan man faktiskt köpa gamla retrobilar direkt. Det finns massor av sidor på nätet där du hittar snygga och klassiska amerikanare i fint skick.

Amerikanska bilar är ett stort intresse i Sverige